Dagje uit met de stichting Rumah Baru

Dagje uit met de stichting Rumah Baru

18 augustus 2023 een dagje uit naar Harderwijk het Dolfinarium, georganiseerd door de Stg. Rumah Baru.

De bus vertrok 10.00 uur van de parkeerplaats winkelcentrum Rijkerswoerd. Aantal vrolijke reizigers 34. Totaal met vrijwilligers 43.

Rumah Baru had voor de nodige versnaperingen gezorgd. In de bus ontving iedereen een tasje met een krentenbol, banaan, zakje chips, zakje snoep, limomade en een flesje water. Gewoonweg weer top.

De weersvooruitzichten waren zeer gunstig. We vertrokken met veel bewolking en 19 graden naar Harderwijk. In de middag klaarde het geheel op met veel zon en het werd 27 graden.

We arriveerden om 11.35 bij het Dolfinarium. De bus was nogal ver van de ingang en werden met treintjes naar het begin van de boulevard gebracht. Daarna was het nog een stukje lopen.

Iedereen kreeg een toegangskaart en een consumptiebon voor koffie en gebak. Bij binnenkomst moest 80% van de reizigers even een plasje doen.  Voor de meesten was het jaren geleden dat ze in het Dolfinarium waren geweest. Vaak met hun eigen kinderen die toen nog heel klein waren. Er was veel te zien. Walrussen, bruinvissen zeeleeuwen, zeehonden, roggen en haaien. Voor iedereen wat wils.

Het was behoorlijk druk i.v.m. schoolvakanties. Ondanks alles was het goed te doen. Iedereen ging zijn eigen weg, meestal in groepjes van 6 tot 8 personen. De meesten gingen eerst koffie en gebak nuttigen. Na de koffie en gebak diverse dieren (shows ) bekijken.

Tegen 14.00 uur kwamen de meesten bij de zeeleeuwen en om 15.00 uur naar de dolfijnenshow. De mensen met rollators mochten vooraan zitten en Carmen regelde dat de hele groep mee vooraan mochten zitten.

De show duurde een half uur en was zeer vermakelijk. Om 15.30 uur kwam iedereen voldaan naar buiten. Voordat we weer naar huis gingen, wilden de meesten van de groep eerst even lekkere kibbeling eten. Ter afsluiting nog even de podjo podjo dansen.

Rieke en Anja hadden geregeld dat de bus bij de uitgang zou staan en hoefden we niet meer zo ver te lopen. We vertrokken om 16.50 uur. De chauffeur heeft zeer relaxed en goed gereden en tegen 18.00 uur waren we weer veilig terug op de parkeerplaats van Rijkerswoerd.

Iedereen heeft erg genoten van het Dolfinarium maar vooral van elkaar. We danken iedereen die deze van deze dag een geweldige dag hebben gemaakt.

Maar vooral Rieke en Anja die alles uitstekend geregeld en verzorgd hadden. Natuurlijk ook dank voor de 9 vrijwilligers.

Hopelijk organiseren jullie volgend jaar weer een mooi, leuk uitstapje.

We zien ernaar uit.

Over de auteur

rumah administrator