Ramé Ramé Bersama 27 mei 2022

Ramé Ramé Bersama 27 mei 2022

In maart zijn we weer vol enthousiasme begonnen met onze RRB’s. Helaas hebben door ziekte april moeten afzeggen maar in mei was iedereen weer gezond en aanwezig.

Al onze 48 bezoekers waren zoals altijd bijtijds aanwezig.

We begonnen met de mededeling dat een van onze vrijwilligers was overleden gevolgd door 1 minuut stilte om onze lieve Anneke te herdenken. De eerste keer zonder Anneke was moeilijk maar ze zal altijd bij ons blijven.  Elke maand zetten we de ingelijste foto in de ruimte.

Het bestuur opende de middag met

De welkomstgroet, voorstellen van de band duo RoHa en van de tafel dame/heer. Mededeling dat door de stijgende prijzen we helaas ons entreegeld hebben moeten verhogen. Doornemen van het middagprogramma en voorstellen van ons nieuwe bestuurslid Inge.

Inge heeft ons Rumah Baru lied gezongen samen met de gasten en vrijwilligers. Er werd gezellig meegezongen. Terwijl de band speelt wordt de koffie/thee met wat lekkers genuttigd. 

De muziek trekt veel mensen naar de dansvloer.

Er is zoals elke maand  een RB loterij voor het verloten van 2 vrijkaarten.

Ook was er bingo waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Anak Mas. Voordat de bingo begint vertelt Saskia kort wat de Stichting inhoud. Zij zetten zich in voor individuen, families en gemeenschappen in Indonesië van wie de levensstandaard op vrij eenvoudige wijze verbeterd kan worden via kleinschalige projecten.

De bingo was nog even spannend omdat het best lang duurde voordat er “Bingo” werd geroepen. De 3 winnaars waren blij met hun prijzen (2x kue lapis en wadjik).  Na de bingo weer snel naar de dansvloer de potjo potjo en de kumbia dansen.

Tegen vieren werd het eten opgediend, pittige gehakt uit de oven, sajoer boontjes met mais en sambal goreng tahoe. Voor de grotere eters was er de mogelijkheid om nog wat erbij te vragen.

De middag werd afgesloten met de verkoop van de maaltijden, hapjes (perkadel goreng, wadjik , kue lapis en sambal. Er is weer erg goed verkocht.

Voor ons was het weer een geslaagde middag met veel gezelligheid.

De volgende RRB is 24 juni. Deze zal feestelijk zijn omdat we dan 4 jaar bestaan.

Over de auteur

Rumah Baru administrator