Ramé Ramé Bersama 24 mei 2024

Ramé Ramé Bersama 24 mei 2024

Na het vooroverleg met vrijwilligers zijn we meteen gestart met de inschrijving zodat de bezoekers naar binnen konden om een plek te zoeken. Daarna hebben we iedereen verwelkomt waaronder 4 nieuwe bezoekers, helaas hadden we 10 afmeldingen.
Duo RoHa verzorgde de muzikale omlijsting.
Na wat standaard mededelingen werd er ook gemeld dat belangstellenden zich kunnen opgeven voor het RB-uitje. Waar we naar toe gaan is nog een verrassing.
Gezamenlijk werd het Rumah Baru lied gezongen en daarna kon RoHa eindelijk beginnen het hun eigen muzikale repertoire.
Alle jarigen van de maand mei zijn in het zonnetje gezet, in totaal 6 jarigen in de leeftijdscategorie van 69 tot 99. Ja, we hadden één jarige die de leeftijd van 99 heeft bereikt en dat is haar echt niet aan te zien.

Bij de Rumah Baru loterij zijn 2 winnaars van elk een gratis entreekaartje. Bij de Bingo waren er meerdere winnaars dus werd er helaas geloot.
De Bingo opbrengst gaat deze maand naar “De goede doelen vrienden van Indonesia”.
Er werd volop genoten van de muziek van Duo RoHa, er werd gedanst, meegezongen en zelfs de polonaise gehouden, het was een gezellige bende. Ineke heeft aan het eind samen gezongen met duo RoHa.
We hebben een maaltijd “Lontong Cap go Meh” gedoneerd gekregen, maar door omstandigheden en lange files onderweg is dat helaas niet tijdig gekomen.
Gauw gebeld naar het thuisfront en zo werden er spullen geleverd zodat we toch maaltijden konden bereiden. In rap tempo werd er gewerkt in de keuken om alles voor elkaar te krijgen. Snel werden de uien en knoflook gesneden voor de groenten, sambal gorengs voor telor en tahoe. Een beetje improviseren met weinig kruiden, een beetje van dit en een beetje van dat, maar het is gelukt. “Vele handen maken licht werk” is hier dan ook van toepassing.
Uiteindelijk is het menu geworden: Nasi putih, sajoer tjampoer met tahoe, kipkluifpootje,
SG tahoe, SG telor, gebakken uitjes.
Duo RoHa heeft na de maaltijd nog lang doorgespeeld, zo dankbaar dat Harry en Roy dat gedaan hebben. Ook heel fijn dat de bezoekers begrip en medeleven hebben getoond voor het ongemak.

De “Lontong Cap go Meh” kwam laat binnen, “Beter laat dan nooit”. En “met vereende krachten” werd de lontong gesneden en met de saus in de maaltijdbakken gedaan voor de verkoop.
De bakjes met “Lontong Cap go Meh” werd gelukkig als zoete broodjes verkocht. Al met al is alles goed gekomen. “Eind goed al goed”
Onze dank gaat uit naar:

  • Duo RoHa voor de gezellige muzikale omlijsting, lekkere luister- en dansmuziek,
  • de bezoekers voor hun begrip, geduld en medeleven,
  • Trudy die “Lontong Cap go Meh” heeft gedoneerd t.b.v. haar verjaardag,
  • alle vrijwilligers voor hun goede inzet en nauwe samenwerking en gezelligheid

We kunnen met zijn allen terug kijken op een spannende, gezellige en geslaagde RRB middag!
De volgende RRB is vrijdag 28 juni 2024, hopelijk tot dan!

Over de auteur

rumah administrator